documentatie

Tabel

De tabel is een onderdeel dat regelmatig voorkomt in cartostation, in verschillende contexten. Afhankelijk van de situaties is een bepaalde set functies beschikbaar.

illustratie

Visualisatie van informatie

De informatie in de tabel kan zeer verschillend zijn. Soms kan u in de cellen niet alle informatie weergeven. In elk geval wordt de informatie volledig weergegeven wanneer de muis er overheen gaat, en kan worden gekopieerd door de celinhoud te selecteren met een dubbelklik + ctrl-C

In sommige gevallen wordt bij het selecteren van een rij in de tabel in een zijvak een samenvatting gegeven van de rij-informatie.

Ordenen per kolom

Door op de titel van een kolom te klikken, wordt de tabel gesorteerd volgens de alfabetische volgorde van de waarden van de geselecteerde kolom.

Filteren van de gegevens (tekst, nummers, data)

Het is mogelijk om informatie uit een kolom te filteren. Filters kunnen worden gecumuleerd, en bieden mogelijkheden zoals gelijk aan, groter dan of gelijk aan, kleiner dan of gelijk aan voor numerieke waarden en data.

Het is dus mogelijk om informatie te filteren op nummer of tijdsinterval, terwijl u bijvoorbeeld verfijnt op basis van tekstcategorieƫn.

Exporteren van gegevens naar CSV of XLSX

Het exporteren van de tabelgegevens is beschikbaar. Het bestand dat gecreƫerd wordt, is een CVS-bestand, of een XLSX-bestand dat gelezen kan worden door standaard spreadsheets.